Reclamantii, intre care se afla Viking Global Equities, Glenhill Capital si Greenlight Capital, cer 1,4 miliarde de euro, a declarat Bernhard Schabel, purtator de cuvant al tribunalului regional din Stuttgart. 

Actiunile Porsche au scazut cu 3,7% in urma informatiilor. 

Viking, Glenhill si Greenlight s-au aflat printre fondurile de hedging care au dat in judecata Porsche la un tribunal din New York, in legatura cu esecul preluarii VW in 2008. La inceputul acestui an, fondurile au acceptat sa nu mai continue actiunea la New York, iar Porsche le-a acordat o perioada de 90 de zile in care sa poata deschide o actiune in justitia germana. 

Noul proces nu amplifica riscul financiar al Porsche legat de litigii, intrucat actiunea a fost transferata din Statele Unite in Germania, a declarat Frank Biller, analist la LBBW in Stuttgart. 

Porsche a reusit sa evite majoritatea litigiilor la tribunale federale din Statele Unite.  Investitorii care au dat in judecata Porsche acuza compania ca nu au fost informati in legatura cu planurile de preluare a grupului VW. 

La un tribunal din Braunschweig, Germania, sunt in derulare procese impotriva Porsche in care reclamantii solicita despagubiri de peste 4 miliarde de euro.  In decembrie anul trecut, procuratura din Stuttgart i-a acuzat pe fostul director general al Porsche, Wendelin Wiedeking, si fostul director financiar, Holger Haerter, de manipularea pietei financiare. Ambii au respins acuzatiile.