Productia va fi redusa astfel la un singur schimb, din doua in prezent, relateaza Bloomberg. 

Reducerile de personal vor fi pe baza de voluntariat, iar angajatilor li se vor oferi pachete compensatorii.  La uzina din Sankt Petersburg, unde sunt produse modelele Opel Astra si Chevrolet Cruze, lucreaza in prezent aproape 2.000 de angajati, din totalul de 4.000 de salariati pe care General Motors ii plateste in Rusia. 

Rusia, cea de a treia mare piata de desfacere pentru Opel, dupa Marea Britanie si Germania, se confrunta cu "turbulente serioase", a declarat Karl-Thomas Neumann, CEO-ul Opel. 

"Desi credem in potentialul pe termen lung al pietei, pentru moment, exista o presiune ridicata pe volumele vandute si pe preturi, in contextul in care rubla continua sa se deprecieze", a spus el. 

Moneda ruseasca a coborat marti cu 1,2%, atingand un nou minim istoric, de 38,8455 unitati fata de dolar. 

Opel se afla printre constructorii auto vest-europeni care au deschis unitati de productie in Rusia, anticipand ca tara va deveni cea mai mare piata auto din Europa, depasind Germania.  In schimb, Rusia se afla in pragul recesiunii, din cauza sanctiunilor economice impuse de Uniunea Europeana si SUA in urma conflictului cu Ucraina. Vanzarile de masini noi de pe piata din Rusia au scazut cu 25,8% in august, dupa un declin de aproape 23% in luna anterioara