Fabrica Ellesmere Port, operata de brandul britanic Vauxhall al Opel, va fi principalul centru de productie al noului model Astra, care va fi introdus din 2015, dupa ce angajatii fabricii au acceptat propunerile de imbunatatire a productivitatii, se arata intr-un comunicat al GM.

General Motors are 40.000 de angajati la 11 fabrici din Europa, dintre care 2.100 lucreaza la uzina din Marea Britanie.

Grupul american va investi 300 de milioane de euro in productia Astra in Marea Britanie, precum si la o alta fabrica detinuta in Polonia, la Gliwice, dar va opri asamblarea modelului la uzina germana Ruesselsheim.

Opel va continua sa foloseasca aceasta fabrica de langa Frankfurt, care produce si modelul Insignia, la capacitate maxima, a precizat compania, fara alte detalii.

Acest fapt poate ridica semne de intrebare legate de supravietuirea unei alte fabrici germane, de la Bochum, care, alaturi de Ellesmere Port, era considerata candidata la inchidere.

Viitoarea generatie Astra va duce la crearea a 700 de locuri de munca la Ellesmere Port, dupa ce angajatii au semnat noi contracte, valabile de anul viitor si pana la inceputul anilor 2020, potrivit Opel, care va garanta o productie de minim 160.000 de masini pe an.

Angajatii au acceptat sa lucreze in trei schimburi in loc de doua in prezent, iar fabrica va fi profitabila daca va functiona la capacitate maxima, potrivit companiei.

General Motors a exercitat presiuni asupra angajatilor de la fiecare fabrica Opel sa accepte concesii, dupa ce operatiunile europene au inregistrat pierderi operationale de 256 milioane de dolari in primul trimestru, fata de un profit de 5 milioane de euro in urma cu un an.