"Noua fabrica din Oradea va dubla capacitatatea de productie din Romania", a declarat intr-un comunicat Lon Offenbacher, presedintele si directorul general al Inteva Products.

Compania americana va produce la Oradea componente pentru sisteme de acoperisuri auto, care vor fi furnizate in principal clientilor din Europa, scrie Mediafax.

Deschiderea fabricii din Oradea face parte dintr-un program pentru extinderea operatiunilor companiei la nivel global, care a inclus constructia unei noi unitati in China, precum si mutarea centrului tehnic din Germania, unde deserveste clienti precum Daimler, Volkswagen si BMW, din orasul Wuppertal intr-un complex mai spatios din orasul Solingen.

Fabrica din Oradea este a doua unitate a Inteva Products in Romania, dupa achizitia, in 2011, a fabricii de componente auto detinute de ArvinMeritor la Salonta, judetul Bihor.

Inteva Products are afaceri in 18 tari, unde lucreaza peste 12.500 de angajati.

In 2013, Inteva Products a raportat o cifra de afaceri de 24 milioane de lei in Romania , in scadere usoara de la 24,8 milioane de lei in anul anterior, in timp ce veniturile au urcat cu circa 8%, de la 25,8 milioane de lei la 28 milioane de lei, potrivit datelor Ministerului Finantelor. Profitul net a crescut cu 40,6%, de la 1,82 milioane de lei la 2,56 milioane de lei.

Fabrica din Salonta are aproape 300 de salariati.

Citeste si: Nemtii au desemnat cele mai bune anvelope, atat pentru carosabil umed, cat si pe uscat. "Nu au nicio slabiciune"