Până în prezent considerată conservatoare şi rigidă, această piaţă pare să fie impulsionata de pandemia care îngrozeşte la nivel global să se schimbe.
 
Cum se justifică ideea şi ce aspecte o susţin? În primul rând, companiile de profil urmăresc să ofere servicii online de bună calitate şi servicii la domiciliul clientului.
 
În al doilea rând, se preconizează o scădere a frecvenţei daunelor şi a severităţii acestora, o situaţie determinată de faptul că deplasarea oamenilor în această perioadă, inclusiv cu automobilul, este limitată.
 
Deşi nu pot estima concret numărul procentelor, specialiştii Rmasig.ro apreciază că frecventa daunei (indicatorul care arata câte autovehicule asigurate RCA sunt implicate într-un accident în timpul unui an) va scădea. În consecinţă, rata daunei o să scadă la rândul său.
 
În acest context absolut neprevăzut cu câteva luni în urmă, mai multe firme de asigurare considera necesar să implementeze măsuri prin care să îşi protejeze clienţii, însă şi proprii angajaţi.
 
Măsuri prin care firmele de asigurări îşi protejează clienţii şi angajaţii

Una dintre măsurile vizate de către cele mai cunoscute firme de asigurări, constă în limitarea interacţiunii directe cu clienţii şi chiar reducerea la zero a acestora. O astfel de abordare avantajează clientul care va putea să cumpere RCA ieftin, în confort, de acasă.
 
Mai mult de atât, excepţie daunele totale auto, chiar şi în cazul daunelor mai puţin severe deplasarea la un centru de constatare nu va mai fi necesară. De astfel, cu cât mai multe proceduri digitalizate, cu atât mai bine pentru clienţi.
 
Aplicarea unor astfel de măsuri a fost iniţiată deja de Allianz Tiriac, Groupama, Asirom Şi Omniasig, foarte probabil că foarte curând să le urmeze şi altele exemplul.
 
Luându-se în discuţie doar RCA-ul, se poate vorbi despre o serie de avantaje atunci când poliţa este achiziţionata online.
 
Avantajele achiziţionării RCA ieftin din mediul online sunt semnificative

În primul rând, firmele de asigurări cu experienţa pun la dispoziţia proprietarilor de maşini, persoane fizice şi persoane juridice, un calculator RCA. Cum RCA este o poliţă obligatoriu de achiziţionat de oricine deţine un autovehicul, simplu de înţeles că de un astfel de calculator şi de ceea ce oferă, de fapt, poate beneficia un număr impresionant de persoane.
 
La modul general, pentru calcularea preţului RCA, cei care utilizează un astfel de calculator vor trebui să introducă informaţii corecte în două câmpuri: date asigurat şi date autoturism. Ce oferă, concret, un astfel de calculator?
 
- tarifele practicate de mai multe firme de asigurări;
- compararea tarifelor RCA, percepute de mai multe firme de asigurări auto.
 
În al doilea rând, achiziţionarea RCA online impune un proces simplu, care poate fi parcurs doar în câteva minute. Mai mult de atât, comanda poliţei poate fi realizată pe unele site-uri chiar şi seară foarte târziu.