"In prezent, grupul nostru deruleaza o campanie de angajari, care vizeaza suplimentarea colectivului nostru din toate companiile detinute in Romania cu 2.000 de persoane. Dintre acestea, 300 de persoane vor lucra in unitatea de productie extinsa de la Carei", a afirmat astazi Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental Automotive Romania, citat de Mediafax.

Grupul Continental este prezent de 11 ani pe piata romaneasca, cu opt unitati de productie si trei centre de cercetare-dezvoltare, majoritatea in Timisoara, dar si Sibiu, Carei, Arad si Iasi. De asemenea, grupul are un centru de distributie a anvelopelor pentru Europa de Est la Sacalaz (judetul Timis), detine impreuna cu Pirelli o unitate care produce cord metalic la Slatina si va deschide o fabrica de pompe de combustibil la Brasov.

Directorul general al Continental Anvelope Timisoara, Pedro Carreira, sustine ca grupul a inceput un proiect de extindere a fabricii din Timisoara, care presupune investitii de peste 40 milioane euro si 300 de noi angajati.

Ministerul Economiei a anuntat saptamana trecuta, intr-un comunicat, ca grupul german intentioneaza sa investeasca in urmatorii ani peste 140 milioane euro in companiile pe care le detine in Romania.

"Continental intentioneaza sa continue investitiile in 2012 si 2013 la Timisoara, unde vor fi cheltuiti 71 milioane euro si vor fi create 400 de noi locuri de munca, la Sibiu, unde compania va investi circa 35 milioane euro si va crea 300 de locuri de munca, dar si la Brasov, unde va fi deschisa o fabrica de pompe de combustibil. Investitia se cifreaza la 20 milioane euro, iar numarul locurilor de munca nou create va fi de 500. De asemenea, Continental va investiti 15,7 milioane euro in extinderea capacitatii de productie a Contitech Fluid Automotive de la Carei", se arata in comunicatul emis de companie.

In ceea ce priveste investitia de la Carei, Christian von Albrichsfeld a mentionat ca grupul asteapta, in cateva zile, un raspuns de la Guvernul Romaniei privind solicitarea Continental pentru acordarea unui ajutor de stat.

Cele sase companii ale grupului german in Romania au avut anul trecut o cifra de afaceri cumulata de aproape 1,1 miliarde de euro, cu 45% mai mare fata de 2009, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor. Continental are in Romania aproximativ 10.000 de angajati.

Anul trecut, grupul Continental a realizat o cifra de afaceri de 26 miliarde de euro, cu 30% mai mare fata de rezultatul obtinut in 2009. La sfarsitul anului trecut, pentru cele sase divizii ale companiei germane lucrau aproape 150.000 de angajati in 46 de tari.

Citeste si:

Ghetea: BNR a acceptat ca la creditele pentru locuinte sa fie mentinute conditiile actuale

Reactia publicului la anuntul lansarii iPhone 4S s-a simtit cel mai bine pe burse. Actiunile companiei, in picaj. Cat va costa iPhone 4S, smartphone-ul care trimite SMS-uri vocale VIDEO