Anchetatorii au descins, joi dimineata, la sediile a noua societati comerciale si la locuintele a sapte persoane, din Bucuresti si judetele Constanta, Prahova si Ilfov, intr-un dosar inregistrat la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice Ilfov, in care procurorii Parchetului Tribunalului Ilfov fac cercetari pentru evaziune fiscala, fiind vizate firme care comercializeaza legume si fructe, potrivit IPJ Ilfov. 

In perioada ianuarie - septembrie 2014, un mare distribuitor de legume-fructe de pe piata autohtona a achizitionat legume si fructe din spatiul intracomunitar, prin intermediul unor firme de tip fantoma. Ulterior, produsele au fost valorificate in marile lanturi de magazine din tara, fara a inregistra si declara organelor fiscale operatiunile reale efectuate, pentru a nu plati taxele aferente.

Prejudiciul produs in acest fel a fost estimat la peste 1,3 milioane de euro. 

Surse din Politie au declarat, pentru Mediafax, ca firma Uludag Quality SRL, detinuta de un cetatean turc, facea achizitiile intracomunitare de legume si fructe, apoi le vindea firmei distribuitoare Ager Fruit SRL. 

In urma perchezitiilor vor fi ridicate 11 persoane, dintre care trei sunt oameni de afaceri turci, procurorii care ii vor audia urmand sa stabileasca daca iau masuri preventive in cazul acestora, au precizat sursele citate.

Actiunea este sprijinita de Serviciul Roman de Informatii.