Organizatorii salonului auto care incepe in 2 zile la Bruxelles le-au recomandat marcilor auto sa nu mai puna accent pe fete si pe tinutele lor deseori excentrice sau, cel mai bine-zis, sumare.

Recomandarea nu este totusi o obligatie, asa ca producatorii sunt obligati doar moral sa respecte expresia comunicata - “appropriately dressed”.

La targul de la Bruxelles vin an de an 350.000 de vizitatori in medie. Au fost insa niste plangeri in 2012 ca anumiti barbati au sarit calul cand au intrat in vorba cu unele dintre hostesse.

Joelle Milquet, vicepremier si ministru de interne si pe probleme de egalitate, a trimis o scrisoare federatiei automobilistice belgiene in care a explicat ca „un targ auto este un loc in care mergi cu familia si trebuie sa ai grija la stereotipurile comportamentale pe care le transmit copiilor”.

Initiativa ministrului vine dupa un scandal in China, unde organizatorii Salonului Auto de la Beijing au fost amendati pentru ca au permis unei hostesses a stea imbracata prea provocator langa o masina Jeep.

Dupa comisia de etica din Beijing, fata a transmis un mesaj social negativ chiar daca expozantii au fost atentionati sa nu-si faca publicitate la stand prin metode vulgare.

Vicepremierul Belgiei este cunoscut ca “Doamna Nu” din timpul negocierilor de la guvernare, cand cadea de acord foarte greu cu ce se discuta, mai ales despre reforma constitutionala. Joelle Milquet este sefa partidului CDU – Centrul Democratic Umanist.