Specialistii si jurnalistii straini discuta despre Duster ca despre un luptator pe o piata auto din ce in ce mai complicata. In tot acest timp, primul nostru SUV a atras deja in reprezentante sute de romani dornici sa il vada si poate chiar sa il cumpere.
 
Desi nu poate fi vazut si testat inca in Romania, Duster aduce deja oamenii in reprezentante cu portofelul deschis. A adunat deja cateva sute de comenzi cu avans platit.

"Sunt doua persoane care au platit avans pentru aceasta masina si aproximativ 10-12 persoane care vor achita maine avansul, dar si nenumarate alte persoane interesate”, spune Florentin Florescu, director vanzari Dacia Satu Mare.

Este romanesc si are un pret mic, dar nu trebuie sa uitam ca varianta de 10.500 de euro are tractiune 4 x 2, adica doar pe fata si un set limitat de optiuni, sunt de parere jurnalistii straini. Nu intra asadar in calcul aerul conditionat, radioul sau geamurile electrice spate.
  
Concurentii pe care isi doreste sa ii puna in umbra sunt Suzuki SX4 care porneste de la 12.250 de euro, fratele acestuia Fiat Sedici, Hyundai Tucson si Kia Sportage, ultimul urmand sa se innoiasca in curand.

Cel mai ieftin Duster cu tractiune integrala costa 12.300 de euro, pret justificat de tehnologia imprumutata de la Nissan. Chiar si asa, competitorii sunt oricum mai scumpi cu cel putin 1.500 de euro. Din nou, primul rival este SX4 cu 13.850 de euro iar cel mai scump este fratele indepartat, Qashqai de 25.000 de euro.

Cu toate acestea, Duster promite sa fie un luptator rezistent la pret, pe teren accidentat adica si pe drumurile Romaniei.

 “Am ramas foarte placut surprins de reactiile jurnalistilor straini”, spune Constantin Stroe, vicepresedinte Dacia.

Si designerii auto au cuvinte de lauda: “Arata bine! Este o masina la zi. Cred ca poate costa 20.000 de euro” este de parere Fabrizio Giugiaro, designer auto.

Sefii de la Renault au anuntat si ca gama Dacia ar putea ajunge curand la 10 modele, asta inseamna ca inca doua sunt pe plansa. Ar putea fi vorba despre un model de clasa mica, dar si de unul de clasa superioara. Dacia Duster se lanseaza in Romania peste doua saptamani.