"Cele 20 milioane lei reprezinta valoarea maxima posibila a fi obtinuta in cadrul operatiunii de investitii productive pentru intreprinderile mari - Programul Operational Sectorial «Cresterea Competitivitatii Economice», cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Proiectul va fi implementat la uzina constructorului de la Mioveni si se va derula pe o perioada de trei ani.

Reprezentantii Automobile Dacia au declarat pentru Mediafax, la inceputul lunii iulie, ca la uzina de la Mioveni va incepe productia motoare Euro 5, destinate modelelor marcilor Dacia, Renault, Nissan si Renault Samsung, prin introducerea in fabricatie a unei noi familii de propulsoare si adaptarea uneia care se incadreaza acum in norma de poluare Euro 4.

Astfel, Dacia urmeaza sa puna in functiune o linie de productie pentru noua familie de motoare Euro 5, care va cuprinde propulsoarele H4 si H5.

De asemenea, motorul K7 va fi adaptat astfel incat sa treaca de la Euro 4 la cea Euro 5.

Compania produce in prezent trei tipuri de motoare, incadrate in Euro 4, respectiv modelele pe benzina K7J, K7M si propulsorul diesel F8Q.

Anul trecut, la uzina mecanica Dacia au fost fabricate 273.559 motoare pe benzina de 1,4 litri si 1,6 litri si diesel de 1,9 litri. Automobile Dacia a vandut anul trecut 311.282 de vehicule, cu 20% mai mult fata de 2008.