Citeste si cum poti sa-ti obtii inapoi banii de amenda cand ti-a fost ridicata masina!

Soferul acestui Audi (din imaginea principala) a gasit un "loc de parcare"  foarte bun...pe treptele Muzeului National de Istorie a Romaniei. Zona centrala de renume!

Cat l-ar fi costat pe acest "profesionist" un loc de parcare in zona centrala a Capitalei? Asta daca l-ar fi gasit si liber, bineinteles!

Tarifele pentru utilizarea spatiilor de parcare sunt stabilite prin hotarari ale C.G.M.B. si sunt de 1,50 lei / ora, pentru parcarile cu timp limitat de stationare si 1 leu/ora, pentru parcarile cu timp nelimitat de stationare.

In ceea ce priveste taxa, pe care bucurestenii o platesc pentru a avea un loc de parcare in apropierea locuintei, aceasta este de aproape trei ori mai mare decat cea de acum doi ani, potrivit unei hotarari a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

De exemplu, pentru un loc de parcare in zona fiscala 1 a Capitalei, bucurestenii platesc aproximativ 160 de lei (fata de 78 lei, cat era in 2009), iar pentru zona fiscala 2  in jur de 140 de lei (fata de 58 de lei in 2009).

Un loc de parcare costa aproape 130 de lei, iar in zona fiscala 4, aproximativ 110 lei.

Zonele fiscale se stabilesc in functie de distanta fata de centrul Bucurestiului.

Dar nu banii sunt problema principala, ci lipsa locurilor de parcare. Aceasta este si cauza principala pentru care romanii parcheaza oriunde ii taie capul, unii o fac insa fara sa se gandeasca la consecinte si fara sa le pese.

Cum parcheaza romanii?

O parcare interesanta am vazut si in cartierul Militari din Capitala, in apropierea unui centru comercial, acolo unde exista si o fabrica de paine. Straduta mica si intortocheata nu a fost insa suficient de spatioasa pentru tirul care transporta marfa. Iata ce solutie ingenioasa a gasit soferul!

 

Soferul masinii de mai jos s-a gandit ca nu exista loc mai sigur in care sa-si parcheze autoturismul decat... intre doua tramvaie... parcate si ele, slava Domnului!

Un alt sofer "responsabil" a gasit un loc liber pentru masina sa chiar in statia de autobuz.

In ceea ce priveste parcarea pe trecerea de pietoni, acesta este un fenomen frecvent in Bucuresti. Iata mai jos un astfel de caz.

Cei mai multi dintre soferii romani se plang de lipsa locurilor de parcare. Doar in Capitala sunt peste 1,7 milioane de masini si numai 200.000 de locuri de parcare, potrivit unui raport al Primariei.

Insa soferi extremisti nu sunt doar in Romania. Pe strazile aglomerate ale Parisului, masinile sunt pur si simplu inghesuite in parcari, iar francezii sunt celebri pentru asta...

Cum comentati? Care este cel mai ciudat loc unde v-ati parcat masina? Asteptam parerile in Sectiunea Comentarii de mai jos sau pe [email protected]!