Ultimele au volan pe dreapta, insa Tiriac spune ca le conduce usor prin traficul din Bucuresti.

Jaguarul rosu, produs in 1959, este una dintre masinile recent intrate in colectia lui Ion Tiriac. De altfel, il puteti vedea pe milionar la volanul acestei bijuterii prin Bucuresti sau Londra.

Ion Tiriac: "Masina asta am luat-o impreuna cu alte doua Jaguar-uri. Acesta este un Jaguar din 1959, care este limuzina, nu este sport. Chiar si in Anglia m-am acomodat mult mai repede pe dreapta, fiind de zece ori mai atent. Cai putere multi, consum mult. Nu este o masina extraordinar de scumpa, insa cand vorbesti de asa ceva vorbesti de sute de mii. Nu as vinde-o, nu am vandut niciuna deocamdata."

Jaguar-ul este in stare perfecta de functionare, la fel ca celelalte masini din colectia lui Tiriac. Dupa ce le cumpara, echipa sa de specialisti le restaureaza cu multa migala, iar lucrarea poate sa ajunga si la jumatate de milion de dolari pentru un singur vehicul. Anul trecut, Ion Tiriac avea in jur de 250 de automobile de epoca. Acum o luna si-a completat colectia.

Ion Tiriac: "Am cumparat acum cand am fost in California la Pebble Beach, care este cel mai mare show de automobile de epoca din lume, am cumparat masina lui Tyrone Power, fostul mare actor. Este una din cele 19 pe care le-am cumparat in SUA. Cred ca am adunat pana acum vreo 300 de masini. La Otopeni, am loc pentru vreo 80. Dublez acest loc de colectie."

Pana atunci, ca sa le faca loc, la fiecare trei luni, schimba masinile expuse. Noile achizitii ajung in centrul expozitiei, la loc de cinste.

Noua bijuterie a colectiei este un Rolls Royce Phantom III produs in 1937, considerata in acel moment cea mai buna masina din lume. Desi au trecut 77 de ani din acel moment, masina inca functioneaza.

Pentru ca Ion Tiriac are una dintre cele mai spectaculoase colectii de Rolls Royce din Europa, primeste des oferte sa-si expuna modelele. Ultima solicitare a venit de la muzeul BMW din Munchen. Milionarul evita sa spuna cat costa masinile de epoca din colectie, dar sustine ca este vorba de investitii inteligente.

Ce crede Ion Tiriac despre investitii dar si despre economia romaneasca, veti afla duminica de la ora 10, la PRO TV cand omul de afaceri va fi primul invitat din noul sezon al emisiunii "Dupa 20 de ani".