Aceasta este de altfel cea mai mare amenda de circulatie din istorie, platita de un elvetian pentru ca a fost prins conducand un SLS AMG pe autostrada dintre Berna si Lausanne cu 290 km/h, intr-o zona in care viteza maxima era de 130 km/h.

Sanctiuni record de 790.000 de euro

Pentru acesta abatere, soferul a trebuit sa plateasca 790.000 de euro.

Din 2002, in Elvetia amenzile se dau in functie de averea contravenientului, pe principiul cu cat esti mai bogat, cu atat platesti mai mult.

Pe locul doi in acest top se afla tot un elvetian de 53 de ani care a fost surprins de radar conducand un Ferrari Testarossa cu 137km/h intr-o zona in care limita legala era de 80 de km/h. A platit pentru acesta abatere nici mai mult nici mai putin de 230.000 de euro si asta pentru ca averea lui in acel moment depasea 20 de milioane de euro.

Avand in vedere legile din Elvetia, nu este de mirare ca a treia pozitie in topul amenzilor este ocupata de soferul unui Porsche care a primit in Zurich o amenda de 180.000 de euro pentru ca a depasit viteza legala cu 80 de km/h. A avut de unde sa plateasca avand in vedere ca era multimilionar in euro.

Ce amenzi se dau in Romania

Avem cateva cazuri mediatizate in Romania de soferi surprinsi “alergand” pe sosele cu mult peste limita legala.

Unul dintre ele este George Copos care a ramas vara trecuta fara permis de conducere trei luni si a platit o amenda de 540 de lei, dupa ce a fost surprins de radar cu peste 200 de kilometri la ora, pe Autostrada Soarelui, acolo unde limita de viteza este de 130km/h.

De altfel, in Romania vitezomanii se inmultesc dupa cum arata statisticile.

Peste 600 de soferi vitezomani au fost sanctionati in perioada 15-17 aprilie 2011 pentru ca au depasit limita legala pe Autostrada Transilvania si drumurile judetene.

Cum comentati? Credeti ca ar trebui inasprite sanctiunile si amenzile pentru depasirea limitei de viteza pe modelul Elvetiei