"Mesajul meu este simplu: avem bani. O sa avem bani si tichete tot anul, asa ca oamenii nu trebuie sa se inghesuie", a declarat ministrul.

Borbely a anuntat suplimentarea fondurilor pentru inca 50.000 de masini casate. Tinta Guvernului pentru acest an era de 60.000 de masini casate.

Referitor la “piata voucherelor” care s-a format in ultimul timp si care se extinde, ministrul a afirmat ca acest lucru este benefic. In schimb, a precizat ca autoritatile se gandesc sa reduca termenul de valabilitate a voucherelor la un maximum de trei luni de la momentul casarii masinii vechi.

 Cu alte cuvinte, cei care au casat o vechitrura si au luat la schimb un tichet valoric vor avea la dispozitie trei luni pentru a-l vinde sau a-l folosi pentru cumpararea unei masini noi.

In prezent, orice voucher este valabil pana la 23 noiembrie, indiferent de momentul la care a fost casata masina pentru care a fost primit.

Administraţia Fondului de Mediu a anuntat, pe 9 martie, ca a epuizat toate cele 50.000 de tichete destinate persoanelor fizice care-si caseaza masinile mai vechi de zece ani prin programul "Rabla".

Ultimele vouchere au fost deja distribuite REMAT-urilor din toata tara. Dar si acestea vor ajunge pentru cateva zile avand in vedere cozile pe care romanii le fac cu vechiturile aduse la casat.

Editia 2010 a programului "Rabla" a inceput in 18 februarie. Principalele modificari fata de anii anteriori fiind faptul ca in schimbul masinii casate proprietarul primeste un voucher in valoare de 3.800 lei, care poate fi vandut sau cumparat la liber, dar si posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpararea unei masini noi.