Boeing concurează deja cu rivalul eurpean Airbus şi alte companii pentru introducerea pe piaţă a unor mici vehicule zburătoare autonome, capabile să decoleze şi să aterizeze vertical, scrie News.ro.

La începutul acestui an, producătorul de avioane a efectuat un zbor test inaugural al unui prototip de vehicul aerian care ar putea avea o capacitate de transport pentru 2-4 pasageri şi să zboare până la 50 de mile.

Zborul test a avut loc la câteva luni după ce Airbus a prezentat un prototip de vehicul de pasageri autonom, în parteneriat cu brandul Audi, care poate atât să zboare cât şi să circule pe drumurile publice.

Porsche are ca obiectiv să construiască vehicule zburătoare care să fie folosite ca taxiuri şi pentru ride-sharing.

În cadrul acordului, Boeing şi Porsche vor analiza potenţialul pieţei pentru vehicule aeriene premium şi posibila utilizare a acestora în oraşe cu populaţie numeroase şi metropole, au anunţat companiile.

Parteneriatul survine într-o perioadă crucială pentru Volkswagen şi Boeing.

Producătorul auto german încearcă că îşi refacă imaginea brandului după scandalul emisiilor vehiculelor diesel, în timp ce Boeing are probleme în urma celor două accidente fatale în care au fost implicate avioane 737 MAX, în prezent consemnate la sol la nivel global.