Cel mai puternic automobil si cu o istorie fascinanta este BMW-ul care a apartinut Regelui Mihai I. Extrem de apreciat de catre Majestatea Sa, conducator auto cu o vasta experienta, modelul BMW 760Li a fost limuzina oficiala cu care a facut mai multe calatorii in tara si in strainatate.

Masina se afla in stare excelenta si poate atinge viteza de 250 km/h, avand un motor V12 de 5972 cmc si 439 CP. In plus, are toate sistemele de siguranta si confort, inclusiv sistem de navigatie, televizor, frigider. Pretul de pornire este de 12.000 €.

Un alt automobil pentru care vor licita foarte multi pasionati de automobilism este monopostul Ferrari F399, condus de Michael Schumacher la mondialele din 1999. In acel an, bolidul a adus casei din Maranello titlul mondial la constructori.

Exemplarul este in stare excelenta, nu ruleaza pe șosea, si este construit pe un sasiu de carbon, avand o greutate de 606 kg, lungimea de 4,38 m și inalțimea de numai 96 cm. Monopostul dispune de toate elementele de suspensie, roti independente cu bare stabilizatoare activate de tiranti, sistem de franare, de asemenea, independent pe fiecare roata, cu discuri de carbon și de un sistem de propulsie controlat de o cutie de viteze secventiala cu 7 trepte, amplasata longitudinal. Pretul de pornire este de 125.000 €.

Un model celebru indragit de-a lungul timpului este Lincoln Continental, masina lui Don Vito Corleone din filmul “Nasul/The Godfather” regizat de Francis Ford Coppola. Modelul scos la vanzare la licitatie are anul de fabricatie 1947 si este in stare tehnica buna (pret de pornire 15.000 €). Cu un motor V12, de 4784 cmc putere si cu 125 CP, Lincolnul poate atinge o viteza maxima de 104 km/h.

De asemenea, are cutie de viteze automata, cu 3 trepte si overdrive. Lincoln Continental este un automobil de lux produs de divizia Lincoln a companiei Ford Motor si contine binecunoscutele elemente de decor din lemn de nuc.

Pasionatii de filme si masini puternice vor fi interesati si de Jeep-ul Wyllis. Fabricat in 1948, modelul a fost vedeta in celebrul serial “M*a*s*h” din anii ’70 – ’80. Jeep-ul este dotat cu remorca militara MB-T și mitraliera tip M2, iar pretul sau de pornire pleaca de la 4.000 €. Construit cu precadere in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, Willys MB, a fost folosit de fortele armate ale Statelor Unite pe toate fronturile de lupta. In scurt timp, a devenit principalul vehicul folosit de catre armata britanica, sovietica si franceza.

Automobilele de colectie vor putea fi admirate de catre pasionati intr-o serie de evenimente-surpriza organizate de Artmark pe Litoralul Marii Negre, in perioada 23 - 26 august.