"Deja am inceput productia de vehicule comerciale si vrem sa realizam si o masina mica cu motor inovativ si ecologic", a spus Schneider, la ceremonia de semnare a documentelor aferente garantarii creditului.
 

Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice a declarat: "Am facut parte din acest proiect de la inceputul lui si sper sa vad si finalul acestui proiect care din punctul meu de vedere va fi ziua in care Ford va produce 250 de mii de vehicule pe an in Romania, ceea ce va insemna un aport masiv la PIB-ul Romania, si ulterior la exporturi.

Banca Europeana de Investitii va acorda companiei Ford Romania un imprumut  de 400 milioane de euro destinat confinantarii unui proiect de dezvoltare a unui motor cu emisii reduse de dioxid de carbon si productiei ulterioare la uzina din Craiova.
 
Guvernul a decis sa acorde Ford garantii de 320 de milioane de euro, care acoperă 80% din acest credit, iar garantia a fost autorizata, in luna noiembrie, de catre Comisia Europeana. 
Comisionul de risc stabilit este de 2% din suma pe an, pe intreaga perioada de acordare a garantiei. Acordul de garantie dintre Romania si banca finantatoare a fost semnat, joi, la sediul Guvernului, de ministrul Fin antelor Publice, Sebastian Vladescu, si vicepresedintele Bancii Europene de Investitii, Matthias Kollatz-Ahnen. Conventia de garantare a fost semnata de secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Bogdan Dragoi, si vicepresedintele pentru relatii guvernamentale, juridice si de mediu al Ford, Wolfgang Scheider.

La semnarea documentelor a asistat si premierul Emil Boc.

Grupul Ford a devenit actionar majoritar la Automobile Craiova in 2007, cand a achizitionat 72,4% din capitalul firmei de la statul roman, pentru 57 de milioane de euro. Ulterior, participatia grupului a crescut la peste 90%. Ford a programat pentru activitatile din Romania investiţii de 1,2 miliarde euro, care vor veni jumatate de la BEI şi alta jumatate de la Ford Europa.