Distanta cea mai mica de franare, rezerve de siguranta, viteza atinsa, dar si rezistenta mica la rulare, sunt caracteristici ce i-au impresionat pe cei de la Auto Zeitung .

"La fel de capabila atat pe carosabil ud cat si pe carosabil uscat, castigatorul nostru – anvelopa Continental SportContact 5 – combina viteza mare cu siguranta totala in orice situatie", au spus expertii.

Jurnalistii au parcurs in jur de 1,400 km in timpul acestor teste, iar anvelopele au fost montate pe un autoturism BMW 320i Efficient Dynamics Edition. La masuratorile distantei de franare pe carosabil ud sau uscat, franarea a avut loc de la o viteza de 100 km/h.

Si cei de la AutoBild au testat 50 de modele de anvelope de vara pe aceeasi dimensiune. Rezultatul obtinut de anvelopa ContiSportContact 5 l-au descris ca fiind "exemplar": distanta de franare de doar 35.4  metri pe carosabil uscat si 47.5 metri pe carosabil ud, ambele masurate de la o viteza de 100 km/h.

"Performante de top atat pe carosabil ud, cat si pe carosabil uscat, distante mici de franare, randament kilometric mare, rezistenta mica la rulare", au concluzionat cei de la Auto Bild.  Vehiculul pe care s-au efectuat testele a fost un BMW seria 3.