Grupul italo-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA) este actionarul majoritar al Ferrari si prin listarea producatorului de automobile sport FCA va putea finanta un program de investitii in valoare de 48 de miliarde euro, care se bazeaza pe extinderea marcilor Jeep, Alfa Romeo si Maserati la nivel global.  

Luna trecuta, Fiat Chrysler Automobiles a obtinut aproape un miliard de dolari din vanzarea unei participatii de 10% in Ferrari la Bursa de la New York.

Listarea de pe Wall Street a evaluat Ferrari la 10,6 miliarde de dolari.  

In prezent, FCA mai detine 80% din Ferrari, restul de 10% apartinand lui Piero Ferrari, fiul fondatorului companiei, Enzo Ferrari.  

Directorul general al Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, a declarat anterior ca Ferrari ar valora cel putin 10 miliard euro, in timp ce evaluarile brokerilor variaza intre 5 si 10 miliarde euro.  

Derularea cu succes o unei oferte publice initiale la Ferrari l-ar putea ajuta pe Sergio Marchionne in eforturile sale, fara succes pana acum, de a gasi un partener cu care sa fuzioneze si sa poata imparti costurile de dezvoltare. La inceputul acestui an, Marchionne a propus o fuziune cu rivalul american General Motors, insa a fost respins. Unii analisti cred ca separarea de Ferrari ar ajuta FCA sa fuzioneze cu un alt constructor deoarece ar da o valoare mai clara companiei.