"Carpatica, sub regimul de supraveghere si de conducere temporara de catre Fondul de Garantare a Asiguratilor merge foarte bine, se face curatenie, se reinterpreteaza un registru sau operatiuni pe care le-au facut ei, care sa conduca la o sanatate financiara sporita. Asteptam evaluarea de la consultantul Deloitte, pe care o vom avea probabil spre sfarsitul acestei luni. In legatura cu urmatoarele masuri de redresare, o sa anuntam probabil in luna iulie", a explicat Misu Negritoiu, potrivit Agerpres.

El a precizat ca la nivelul ASF au fost discutii cu privire la Carpatica si cu alti investitori, in afara International Insurance Consortium (IIC), care si-a exprimat, deja, public, intentia de a investi in societatea din Sibiu, insa care este mai degraba din partea persoanelor fizice decat ale persoanelor juridice.

"Probabil saptamana viitoare vom lua o decizie in legatura cu un dosar pe care il avem (cu IIC - n.r.) si, in acelasi timp, am mai deschis posibilitatea si pentru alti investitori (de a investi in Carpatica - n.r.). Am avut de curand discutii la Bucuresti cu alti investitori interesati, care se uita si la Carpatica", a mai spus seful ASF.

Potrivit acestuia, investitorii mentionati sunt straini, insa nu a oferit mai multe detalii despre acestia, motivand ca asteapta conturarea discutiilor.

ASF a anuntat la finalul lunii ianuarie 2016 ca a decis aplicarea masurilor de rezolutie in cazul societatii de asigurari Carpatica Asig, ceea ce presupune preluarea companiei de catre autoritate in vederea redresarii, respectiv vanzarii. Prin mecanismul de rezolutie se doreste o interventie a autoritatii in cazul in care o companie de asigurare nu poate indeplini cerintele legale, inainte de a intra in faliment.