Ultima inovatie a celor de la Google, si anume programul Capture, permite utilizatorilor de iPhone-uri sa incarce simplu si rapid videoclipurile personale pe site-ul YouTube.

Spre deosebire de aplicatia deja disponibila a celor de la Apple, Capture are avantajul de a se sincroniza cu conturile utilizatorilor de Facebook, Google+ si Twitter. Acestia isi pot incarca filmuletele pe toate retelele de socializare in acelasi timp, printr-o singura operatiune.

Programul aduce cu sine si alte caracteristici utile, cum ar fi functia de stabilizare a imaginii sau uneltele de editare.

Potrivit testelor efectuate de Business Insider, Capture da dovada de mai multa functionalitate si usurinta in folosire, fata de vechea aplicatie produsa de compania americana Apple. Dezavantajul este ca, odata incarcate prin program, videoclipurile vor fi imediat preluate pe retelele de socializare, chiar daca YouTube nu a terminat de procesat materialul, asa ca in primele secunde utilizatorii ar putea primi un mesaj de eroare.

Capture este ultima aplicatie construita de Google pentru iPhone, dupa o perioada in care compania care opereaza cel mai popular motor de cautare din lume a fost acuzata ca lanseaza pe piata si pe platforma Apple programe care nu sunt dezvoltate si testate suficient de bine.

Gigantul Google promite ca aplicatia va fi curand lansata si pe smartphone-urile care folosesc sistemul de operare Android.