Platforma contine o aplicatie de smartphone care ruleaza pe sistemele de operare iOS si Android, un site dedicat (www.sieudonez.ro), o pagina de Facebook (www.facebook.com/sieudonez) si un cont de Twitter.

Aplicatia Si EU Donez poate fi descarcata din AppStore, pentru iPHONE si ipad, si din Google Play, pentru telefoanele care ruleaza Android. 

Pentru inceput, dorinta fondatorilor proiectului este sa creeze o baza de date cat mai puternica. Apoi, orice caz care ar avea nevoie stringenta de sange va fi anuntat, in cel mai scurt timp, pe toate retelele platformei. 

"Dupa descarcarea aplicatiei, utilizatorii pot afla in timp real cine are nevoie urgenta de sange in judetul lor, dar si unde pot dona. In sectiunea Centre, cazurile sunt furnizate, deocamdata, de personalul centrelor de transfuzii si personalul medical din spitale. Donatorii sunt directionati exclusiv catre centrele de transfuzii sanguine din judetul lor, iar responsabilitatea administrarii sangelui apartine exclusiv angajatilor centrelor de transfuzii din Romania. Tot ce facem noi este sa aducem in acelasi loc oferta si cererea de sange din Romania, punand la munca ultima tehnologie", a declarat Marius Malaias, unul dintre co-fondatorii platformei Si EU Donez si manager al acestui proiect. 

Utilizatorii platformei pot face cunoscute cazurile urgente pe retelele de socializare, direct din aplicatie. Pentru cei care au nelamuriri legate de procedura de donare, platforma contine o categorie cu raspunsuri la cele mai frecvente intrebari, in sectiunea Cum donezi.  Totodata, aplicatia are o sectiune speciala dedicata medicilor, prin intermediul careia acestia vor putea sa publice, direct in sistem, nevoia de sange din spitalele lor.  Toate persoanele care doresc sa doneze sange, indiferent de grupa sanguina, sunt asteptate la centrele judetene de transfuzii, pentru a-i ajuta pe cei in nevoie.