“Up your time” este prima aplicatie online dedicata managementului timpului, special creata pentru freelanceri, antreprenori si firme mici. Programul a fost creat pentru a-i ajuta oamenii de afaceri, dar si angajatii sa-si cuantifice exact orele lucrate si sa determine astfel, mai usor, profitabilitatea proiectelor in care sunt implicati.

“Ideea crearii acestui software s-a nascut dintr-o nevoie proprie a agentiei noastre de a afla cat de profitabili sunt clientii nostri si care este raportul de ore facturabile versus ore nefacturabile. Nu gaseam nimic romanesc sau strain, care sa corespunda cerintelor noastre, asa ca am creat un soft special”, a declarat Eugen Tudorache, directorul tehnic si unul dintre cei doi fondatori ai Up Division, intr-un comunicat.

Cei doi tineri, cu studii in marketing si comunicare (Andrei), respectiv informatica economica (Eugen), au lansat pe piata aplicatia dupa un an de lucru si testari. “Investitia totala in noua aplicatie se ridica la 10.000 de euro si ne asteptam ca pentru primul an sa avem cel putin 500 de utilizatori”, a adaugat cofondatorul start-up-ului.

Un avantaj al aplicatiei este acela ca se pot crea si modele personalizate, la cerere, pentru a corespunde exact sistemului de lucru intern al oricarei companii.

Practic, cei interesati se pot conecta la aplicatie de pe orice calculator sau tableta, luandu-le mai putin de cinci secunde sa introduca o activitate, datorita modului de folosire tipic Excel. Totodata, sistemul este prevazut si cu cronometre pentru activitatile desfasurate si pontaj pentru sesiuni de munca multiple.