COFCO International Holdings va fi condusa de CEO-ul Noble Agri, Matt Jansen.

Noul  jucator de talie mondiala pe piata cerealelor va avea o prezenta fara egal in China. COFCO va controla 80% din COFCO International Holdings, iar CIC restul de 20%. 

Analistii sustin ca va avea un impact major asupra comertului cu cereale dupa ce va fi deplin integrata. 

"Cred ca va fi un jucator important data fiind marimea sa. Celalalt aspect este pe partea de consum, dat fiind faptul ca va avea un accent important pe China. Noua firma va avea o baza solida acolo si in urmatorii cinci sau zece ani importurile de produse agricole ale Chinei vor fi unul din domeniile de crestere", a declarat economistul sef de la ANZ Bank, Paul Deane. 

Transformarea COFCO dintr-o mica agentie de achizitii intr-un jucator de talie mondial in decurs de cativa ani marcheaza o evolutie semnificativa in comertul mondial cu cereale, avand in vedere ca aceasta companie este considerata cel mai bine informat trader de pe pietele de cereale si oleaginoase din China, cele mai mari si cu cea mai rapida crestere piete din lume. 

In ultimii ani, COFCO si-a diversificat activitatile pe segmentul de downstream si, in prezent, se ocupa de productia de faina, procesare de soia si cresterea porcilor. De asemenea, compania vinde produse alimentare scumpe de genul vin si ciocolata.