Vlahita, judetul Harghita. Peste 3.400 de hectare de padure sunt neadministrate. Urmarea unei legislatii prost gandite. Duminica seara, la Romania, te iubesc, urmariti o ancheta despre cata padure mai avem, cat se taie si cine sunt vinovatii. Intre 300.000 si 500.000 de hectare, nimeni nu stie exact cate sunt neadministrate. Acolo, in mare parte, padurea nu mai exista.

Pentru ca ne-a condus prin padurile Vlahitei, Lorint Emeric a fost pedepsit. Hotii i-au facut praf geamurile la casa.

Tot duminica, la Romania, te iubesc, urmariti si povestea padurilor din Bilbor. Acum trei ani, o campanie a Stirilor ProTv a aratat dezastrul din padure dar si incompetenta autoritatilor locale. Acum, dupa trei ani ne-am intors in Bilbor.

La Romania, te iubesc aflati cat de greu este sa reclami unui politist furtul din padure, la Bilbor.

O legislatie proasta, gandita de politicieni incompetenti sau interesati a creat un haos in padurile noastre. In Parlament, cei care ar trebui sa ia decizii sa apere prin lege padurea sunt implicati in jaful din codru. Multe dosare penale au fost intocmite. Nimeni nu a fost pedepsit. Printre cei vinovati, Pal Arpad, deputat din Gheorgheni.

Duminica seara aflati si povestea comunei Grintie. Si acolo se taie ca in codru.

Grinties, Tulghes, Gheorgheni si multe alte locuri ramase fara padure. Le vedeti pe toate si aflati cine sta in spatele "mafiei lemnului" duminica seara, la” Romania, te iubesc!”