"Pana in acest moment situatia este sub control. Putem avea intarzieri daca, pana la sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie, nu se remediaza situatia, mai ales in Baragan, in privinta ploilor. Datele oficiale pe care eu le am ne arata ca, incepand cu 2 octombrie, s-ar putea sa inceteze aceasta situatie de seceta accentuata sau de seceta mai pronuntata in raport cu alte perioade si sa reintram intr-o relativa normalitate", a spus Boc, la postul public de televiziune.

Premierul Romaniei a adaugat: "daca dupa acea data nu se revine la o situatie fireasca, putem avea pierderi la recolta anului viitor, pentru ca acum este vorba de grau, orz, orzoaica, care trebuie sa se realizeze ca insamantari si lipsa precipitatiilor afecteaza productia de anul viitor."

El a aratat ca seceta afecteaza inclusiv compania Hidroelectrica, prin scaderea debitelor de apa, cu posibile efecte si asupra "baietilor destepti" din energie, care ar putea suferi astfel o diminuare a contractelor din cauza perioadei dificile din punct de vedere climatic.

Citeste si:

Pretul uman al ciocolatei. Cati copii sunt exploatati pe plantatiile de cacao

Afaceri cu bani putini. Ce poti face cu 10.000 de euro