Nea Vasile are 52 de ani si dupa ce o viata a lucrat ca mecanic, in urma cu patru ani a decis sa renunte si sa se apuce serios de agricultura. A pornit cu 7 hectare si acum lucreaza de trei ori mai multe, plus o ferma de porci.

Vasile Voina, fermier: "Am zis ca mai bine muncesc pentru mine, pentru familie in urmatorii ani. Anul de lucru incepe la 1 ianuarie si se termina la 31 decembrie aici e ca la siderurgie, e la foc continuu."

Nicolae Voina, fiul fermierului: "Daca muncesti, nu o sa mori de foame, tot timpul o sa ai ce pune pe masa. Harnicia iti asigura venitul care ii necesar pentru familie"

Si domnul Boca, la cei 55 de ani ai sai, spune ca viata i se-nvarte in jurul muncii la camp.

Stefan Boca, fermier: "Pamant bun ca la Daia nu prea este in tot judetul. Toata lumea lucreaza pe proprietarea lor. Poti sa traiesti pentru ca tot ce se pune pe masa unei familii de la bloc ori de unde este din pamant."

Autoritatile locale se mandresc cu faptul ca au doar doua persoane care primesc ajutor social.

Visarion Haprian, primarul din Daia Romana: "Avem peste 3300 de hectare de teren care se lucreaza individual. Avem doua dosare sociale, deci nu avem faptic cetateni saraci pe care putem noi primaria sa ii ajutam pe partea sociala."

Ana Barlea, localnica: "Sunt oameni harnici in Daia? Da, vai harnici, ia uite la case, curati, iti e drag sa manaci de la ei o paine. Daienii nu stau cu mana intinsa sa le deie".

Gospodarii din Daia Romana si-au cumparat si utilaje agricole ca sa-si lucreze singuri pamantul atat de roditor.