Dupa saptamani intregi de ploi si furtuni, cultura de grau de pe mii de hectare din intregul Baragan este compromisa in proportie de 100%. Oamenii spun ca nu mai are niciun rost sa adune cultura pentru ca nici macar animalele nu mai mananca graul mucegait.

Situatia grava din acest moment ar putea deveni curand dramatica. Autoritatile anunta ca s-a recoltat doar un sfert din suprafata cultivata. 186.000 de hectare sunt distruse.

Chiar joi la un seminar organizat de Agentia Mediafax, ministrul agriculturii a spus ca fermierii asteapta prea mult de la el.

"Ministerul Agriculturii nu poate opri ploaia in nicio tara din Europa", a declarat Mihail Dumitru, ministrul agriculturii.

"Suntem cobaii Europei. Credeti ca fermierul roman poate rezista cu o subventie inexistenta?", se intreaba Viorel Matei, presedinte Federatia Nationala a Patronatelor din Agricultura.

Pierderile financiare sunt uriase daca ne gandim ca pentru cultivarea unui hectar, gospodarii dau peste doua mii de lei. Nici culturile de floarea soarelui si porumb nu sunt ferite.