În cadrul vizitei sunt incluse şi o întrevedere cu consilierul diplomatic al preşedintelui Emmanuel Macron, Philippe Étienne, fost ambasador al Republicii Franceze în România, şi vizite la companiile franceze MBDA şi Airbus Helicopter.

Această vizită ar putea clarifica intenţiile României în ceea ce priveşte achiziţia de elicoptere militare, în contextul în care poartă discuţii cu Bell, potrivit publicaţiei franceze citată de News.ro.

Astfel, după Polonia, Airbus Helicopters are probleme şi în România, în contextul în care Bucureştiul a tot amânat o decizie privind achiziţia de elicoptere Airbus H215M, dar duce negocieri intense cu Bell pentru a cumpăra elicoptere de atac AH-1Z Viper şi de transport tactic UH-1Y Venom, potrivit La Tribune.

În aceste condiţii, Airbus este pregătită să închidă linia de la Ghimbav, dacă România nu cumpără cel puţin 16 elicoptere H215M necesare demarării liniei de asamblare, şi s-o mute în altă ţară, a avertizat publicaţia.

Airbus Helicopters a inaugurat în septembrie 2016 fabrica de la Braşov, în prezenţa preşedintelui de atunci, Francois Hollande. Reprezentanţii companiei au spus că primele elicoptere ar putea fi produse la Ghimbav în 2018, cu condiţia obţinerii rapide a unei comenzi importante.

Graţie comenzilor primite de pe pieţele internaţionale, Airbus are deja planuri pe doi ani pentru linia de asamblare de la Ghimbav. Cu ajutorul modelului H215M, Airbus Helicopters vrea să concureze mai bine cu elicopterele ruseşti Mil - Mi-8 şi Mi-17 - ale căror flote sunt îmbătrânite şi trebuie reînnoite.

Pieţele vizate sunt cele din Europa de Est (aproximativ 600 de aparate), America Latină (400) şi Asia (aproximativ 100 de unităţi). Piata este evaluată la 2,7 miliarde de euro pe an de către Airbus Helicopters.