Cu toate ca Bucurestiul este pe locul 23 in Europa intr-un top al capitalelor cu cei mai multi oameni care apeleaza la carpooling in versiunea 2.0 ca un nou mod de transport, romanii se arata din ce in ce mai interesati de partajarea masinilor, fie ca sunt soferi sau calatori, atunci cand pleaca la drum.

www.4inmasina.ro este platforma care le propune romanilor un model de a calatori cu o popularitate uriasa in tarile vest europene in ultimii ani. Care sunt avantanjele impartirii de masina? Calatoresti mai confortabil si mai eficient ca intr-un mijloc de transport in comun, imparti costul calatoriei, iti umpli timpul petrecut pe drum cu povesti si prieteni, reduci poluarea si traficul.
 


 

Peste 10.000 de romani au incercat deja aplicatia de Facebook 4inmasina. Cum o poti folosi? Daca esti sofer, trebuie doar sa-ti faci un cont si apoi sa anunti cand anume esti dispus sa iei pe cineva cu tine, pe ce traseu, cate locuri ai, daca ai loc de bagaj, daca primesti in masina fumatori, copii sau animale de companie. Daca esti pasager, trebuie sa-ti faci cont si sa cauti anunturile care se potrivesc cu traseul dorit de tine.

De pilda, Claudiu Petre se afla in topul celor mai apreciati soferi pe aplicatia 4inmasina. Are 34 de ani si peste 5000 de km parcursi punandu-si masina - un Seat din 2006 - la dispozitia altora. Si-a facut cont pe aplicatie in luna aprilie si are deja 14 prieteni care s-au interesat de serviciile sale iar printre traseele parcurse se numara Bucuresti - Cluj, Bucuresti- Vama Veche sau chiar Bucuresti- Belgrad.

Soferii buni primesc note la capitolele condus, punctualitate, sociabilitate sau chiar muzica de drum si isi pot forma un grup de prieteni ce apeleaza constant la serviciile lor. Atunci cand vrei, poti posta anunturi vizibile doar pentru prietenii pe care ti-i faci pe 4inmasina, asigurandu-te ca nu dai de soferi/pasageri care nu-ti sunt pe plac.