• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
UE promite 320 milioane de euro pentru UNICEF

UE promite 320 milioane de euro pentru UNICEF

Uniunea Europeana (UE) a anuntat, marti, ca va oferi 320 de milioane de euro Fondului Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), cu scopul de a lupta impotriva bolilor infectioase si malnutritiei in randurile femeilor si copiilor din 15 tari in curs de dezvoltare, relateaza AFP.

Aceasta finantare este prevazuta in eforturile privind indeplinirea Obiectivelor ONU de Dezvoltare ale Mileniului, a subliniat comisarul european pentru Dezvoltare, Andris Piebalgs, in fata Consiliului de administratie al UNICEF.
 
Rata mortalitatii infantile a scazut la jumatate din 1990, insa 18.000 de copii de cel putin cinci ani mor in continuare in fiecare zi din cauza unor boli infectioase care pot fi prevenite. Potrivit UNICEF, obiectivul fixat de ONU pentru 2015 - reducerea ratei mortalitatii infantile la doua treimi - nu va fi atins inainte de 2028 in ritmul actual.
 
Totodata, Piebalgs si directorul executiv al UNICEF Anthony Lake au abordat situatia umanitara din Republica Centrafricana..
 
UE a promis, vineri, in marja unui summit al Uniunii Africane, la Addis Abeba, suplimentarea cu 45 de milioane de euro a fondurilor menite sa contribuie la depasirea crizei in Republica Centrafricana.
 
UE a deblocat deja 150 de milioane de euro pentru Republica Centrafricana si a aprobat mobilizarea unei forte de aproximativ 500 de barbati in aceasta tara. Putin peste jumatate din cele 45 de milioane de euro promise, mai exact 25 de milioane, vor fi acordate pentru sustinerea Fortei UA in Republica Centrafricana (MISCA), iar restul fondurilor vor fi alocate procesului politic, al carui scop este depasirea crizei din tara.

5 februarie 2014 07:50
Modifică setările cookies