• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
S-a descoperit ora ideala pentru baut cafea

S-a descoperit ora ideala pentru baut cafea

Cafeaua actioneaza cel mai eficient daca este bauta intre 9.30 si 11.30 dimineata, deoarece ceasul biologic este receptiv la efectul cafeinei la cateva ore de la trezire, conform studiilor efectuate de neurologul Steven Miller, de la Universitatea din Maryland, informeaza Daily Mail in pagina electronica.

Explicatia este legata de nivelul hormonului cortizon, care, dupa ce atinge apogeul intre ora 8.00 si 9.00 dimineata, incepe usor sa scada spre sfarsitul diminetii. 

In cazul in care cafeaua este bauta la primele ore ale diminetii, cand nivelul de cortizon este mare, cafeina interactioneaza cu acest hormon, iar organismul dezvolta rezistenta la cafeina, care nu isi va mai face efectul.

Neurologul Steven Miller a aratat ca oamenii care beau cafea atunci cand nivelurile de cortizon sunt crescute - intre ora 8.00 si 9.00 dimineata - dezvolta toleranta la cafeina, datorita careia vor simti nevoia sa creasca doza. 

Prin urmare, oamenii beneficiaza cel mai mult de pe urma cafeinei dupa ce nivelul de cortizon incepe sa scada, cafeaua stimuland producerea de cortizon, iar faptul ca nu interactioneaza cu nivelurile crescute ale hormonului impiedica organismul sa dezvolte toleranta la cafeina. 

Nivelurile de cortizon mai cresc la pranz si intre ora 5.30 si 6.30 dupa-amiaza, ceea ce inseamna ca oamenii nu ar trebui sa bea cafea in aceste intervale. 


7 noiembrie 2013 18:18
Modifică setările cookies