• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Presedintele Consiliului European face joi o vizita la Bucuresti, avand intrevederi cu presedintele si premierul

Presedintele Consiliului European face joi o vizita la Bucuresti, avand intrevederi cu presedintele si premierul

Presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, face, joi, o vizita de lucru in Romania, in cursul careia va avea intrevederi cu presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta.

Potrivit anuntului de presa transmis de Administratia Prezidentiala referitor la programul de joi al sefului statului, presedintele Traian Basescu si presedintele Consiliului European vor avea, de la ora 16.15, la Palatul Cotroceni, convorbiri tête-à-tête, urmate, la ora 16.30, de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor doua delegatii oficiale.
 
Presedintele Consiliului European urmeaza sa aiba apoi o intrevedere cu premierul Victor Ponta. Potrivit programului premierului pentru ziua de joi, Victor Ponta se intalneste, la ora 17.30, cu Herman Van Rompuy. La finalul intrevederii de la Palatul Victoria vor fi sustinute declaratii de presa.
 
Presedintele Traian Basescu a semnat, in 16 aprilie, un decret prin care ii confera presedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, Ordinul National "Steaua Romaniei" pentru sprijinul acordat Romaniei, decorarea fiind facuta la propunerea ministrului de Externe, Titus Corlatean.
 
Precedenta vizita a lui Herman van Rompuy la Bucuresti a avut loc in aprilie 2012, cand a sustinut si un discurs in plenul Parlamentului.

25 aprilie 2013 08:40
Modifică setările cookies