• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
NASA vrea sa captureze un asteroid de mici dimensiuni

NASA vrea sa captureze un asteroid de mici dimensiuni

Agentia spatiala americana (NASA) vrea sa organizeze, pana in 2020, o misiune robotizata cu scopul de a captura un asteroid de mici dimensiuni si a-l aseza pe orbita Lunii, potrivit AFP.

Informatia a fost facuta publica de un membru de marca al comisiei pentru misiuni spatiale din Senatul american, Bill Nelson, un democrat din statul Florida.
 
Presedintele american Barack Obama va supune aprobarii acest nou proiect - care va costa 100 milioane de dolari - in audierile de miercuri din Congresul american. Operatiunea de capturare a asteroidului face parte dintr-un program spatial mai amplu, a spus Nelson pe site-ul sau de internet.

"Programul combina cercetarile necesare pentru exploatarea resurselor de pe asteroizi si mijloacele de deviere a traiectoriilor acestora in cazul in care reprezinta o amenintare pentru Terra, precum si dezvoltarea tehnologiilor care permit facilitarea viitoarelor misiuni cu echipaj uman pe Marte", a spus senatorul american.
 
Acesta a explicat ca proiectul a fost anuntat anul trecut de Institutul pentru Tehnologie California din Pasadena si retinut pe lista de prioritati a NASA si a biroului pentru stiinta si tehnologie de la Casa Alba. Ulterior au fost rugati sa se alature acestui proiect si alti oameni de stiinta.
 
Obiectivul lui Obama de a trimite astronauti pe un asteroid apropiat de Terra, pana in 2025, nu poate fi atins, avand in vedere proiectiile bugetare de pe urmatorii ani.

7 aprilie 2013 12:58
Modifică setările cookies