• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mii de persoane au manifestat la Londra impotriva foametei in lume

Mii de persoane au manifestat la Londra impotriva foametei in lume

Un miting impotriva foametei in lume a reunit mii de persoane sambata, in Hyde Park, la Londra, cu ocazia unei intalniri internationale privind malnutritia organizate sub egida premierului David Cameron, relateaza AFP.

"Cand imi amintesc defilarea atletilor cu steagurile lor", anul trecut, pe stadionul olimpic, "sunt ingrozit la gandul ca in anumite tari care au fost prezente (la Jocurile Olimpice), peste trei milioane de copii mor de foame anual", a spus multimii adunate in Hyde Park realizatorul Danny Boyle, care a conceput ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra.
 
Un mesaj video din partea vedetei fotbalului David Beckham a fost difuzat in cursul acestei manifstatii, organizate de catre un grup de aproximativ 200 de asociatii.
 
Filantropul si cofondatorul Microsoft Bill Gates a luat, de asemena, cuvantul. Este posibil "sa fie rupt cercul (vicios al) malnutritiei. deoarece, atunci cand copiii cresc hraniti suficient, ei pot ulterior sa contribuie la cresterea economiei tarii lor", a declarat el. Bill Gates a participat sambata dimineata la reuniunea internationala impotriva foametei, organizata de catre David Cameron, care va prezida in perioada 17-18 iunie summitul marilor puteri - Statele Unite, Japonia, Germania, Franta, Marea Britanie, Italia, Canada si Rusia - la Ulster. Un ajutor in valoare de aproximativ trei miliarde de euro a fost promis cu aceasta ocazie.
 
Reprezentanti din 24 de tari, dintre care 19 africane, din lumea stiintei, afacerilor si societatii civile, dar si ai Uniunii Europene (UE) si Bancii Mondiale (BM) au decis sa se reuneasca pentru a-si uni eforturile in acest sens.
 
Participantii au semnat un "Pact pentru nutritie si crestere" pana in 2020, cu o serie de obiective, intre care ameliorarea alimentatiei a 500 de milioane de femei insarcinate si copii cu varsta sub doi ani; reducerea cu 20 de milioane a numarului de copii cu varsta sub cinci ani care sufera de rahitism; salvarea vietii a aproximativ 1,7 milioane de copii prin favorizarea alaptarii de catre mama si o ameliorare a tratamentului cazurilor grave de malnutritie.

9 iunie 2013 10:40
Modifică setările cookies