• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Supravietuitorii taifunului Bopha din Filipine jefuiesc magazine, din cauza foametei

Supravietuitorii taifunului Bopha din Filipine jefuiesc magazine, din cauza foametei

Locuitori ai unui oras de pe Insula Mindanao, in sudul Filipinelor, devastata de taifunul Bopha in noaptea de marti spre miercuri, au recurs din cauza fometei la jefuirea unor magazine, a anuntat sambata un oficial din domeniul securitatii, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

Aceste scene de jaf, provocate de foamete, au avut loc la Cateel, un oras izolat si afectat dur de taifun, in care distribuirea unor ajutoare era paralizata, a declarat pentru AFP Cedric Daep, un oficial in domeniul securitatii publice la nivelul provinciei.
 
"Ajutoarele alimentare au intarziat atat de mult, incat locuitorii au patruns cu forta in toate imobilele ramase in picioare, cautand ceva de mancat", a declarat Daep, trimis de Guvern sa ofere asistenta in cadrul unor operatiuni de interventie.
 
Depozite si magazine de produse alimentare au fost fortate in acest oras de coasta, situat in apropiere de ochiul taifunului marti, a preciat el.
 
Potrivit autoritatilor, pagube cauzate drumurilor si podurilor de cresterea nivelului apelor si alunecari de teren au izolat aproximativ 150.000 de persoane timp de trei zile la Cateel si in orase vecine ca Baganga si Boston, unde 97% dintre cladiri s-au prabusit sau au ramas fara acoperisuri.
 
Taifunul a ucis peste 500 de persoane, iar alte peste 400 au fost date disparute in sudul arhipelagului, potrivit unor oficiali din domeniul securitatii.

8 decembrie 2012 14:08
Modifică setările cookies