• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
MAE recomanda evitarea zonelor centrale din Istanbul, Ankara, Izmir, Adana, Mersin si Eskisehir

MAE recomanda evitarea zonelor centrale din Istanbul, Ankara, Izmir, Adana, Mersin si Eskisehir

MAE informeaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Turcia cu privire la mentinerea starii tensionate si a continuarii protestelor pe teritoriul acestui stat, recomandand evitarea zonelor centrale ale oraselor Istanbul, Ankara, Izmir, Adana, Mersin si Eskisehir.

In comunicatul transmis de MAE se mentioneaza ca, in perioada 16 - 17 iunie, fortele de ordine au intervenit cu tunuri de apa si gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestantii grupati in mai multe zone ale orasului Istanbul: strazile adiacente Pietei Taksim (Siraselviler si Istiklal) precum si in zonele Cihangir, Besiktas, Harbiye, Elmadag, Sisli, Medcidiyekoy, Kagithane, Karakoy, Maltepe, Kadikoy.
 
Politia a intervenit, de asemenea, pentru a bloca accesul pe podul Bosfor al protestatarilor aflati in zona asiatica, care intentionau sa ajunga in Piata Taksim.
 
Circulatia a fost restrictionata in mai multe zone ale orasului, iar principalele artere care fac legatura cu Piata Taksim au fost blocate (Taksim si strazile adiacente; Zeytinburnu – unde a avut loc un miting de sustinere a guvernului, desfasurat fara incidente), se mai arata in comunicatul MAE.
 
Pentru data de 17 iunie 2013, cinci confederatii sindicale au anuntat declansarea unei greve generale, indemnand la continuarea protestelor.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomanda evitarea zonelor centrale ale oraselor Istanbul, Ankara, Izmir, Adana, Mersin si Eskisehir, precum si a implicarii in orice fel de manifestatii.
 
De asemenea, se recomanda cetatenilor sa manifeste prudenta sporita si sa se informeze din timp cu privire la starea de securitate inainte de a calatori pe teritoriul acestui stat.

17 iunie 2013 15:54
Modifică setările cookies