• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Londra si Washingtonul pregatesc noi sanctiuni impotriva Moscovei

Londra si Washingtonul pregatesc noi sanctiuni impotriva Moscovei

Premierul britanic David Cameron a acceptat joi sa colaboreze cu presedintele american Barack Obama cu privire la adoptarea unor noi sanctiuni impotriva Moscovei si a promis sa ofere 1,2 milioane de euro pentru misiunea de supraveghere a OSCE in Ucraina, relateaza AFP.

Cei doi lideri au discutat la telefon despre acordul privind detensionarea situatiei din Ucraina, incheiat la Geneva, apreciind ca acesta este "un pas pozitiv", dar au subliniat ca prevederile acordului trebuie sa fie puse in aplicare "rapid".

"Premierul (britanic) si presedintele (american) au convenit, de asemenea, ca Uniunea Europeana si Statele Unite trebuie sa continue pregatirea unor eventuale sanctiuni suplimentare, pentru a fi pregatite sa reactioneze rapid, daca acordul nu va fi aplicat", a anuntat Biroul premierului David Cameron, intr-un comunicat.
 
Misiunea de supraveghere a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) este insarcinata sa ajute autoritatile ucrainene sa aplice acordul de la Geneva, care prevede detensionarea crizei prin dezarmarea militiilor separatiste proruse.

"Marea Britanie va oferi un milion de lire sterline (1,2 milioane de euro) pentru a sustine aceasta misiune", a adaugat Biroul premierului britanic.

18 aprilie 2014 08:55
Modifică setările cookies