• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel putin 25 de morti in violentele din Egipt

Cel putin 25 de morti in violentele din Egipt

Douazeci si cinci de persoane au murit in violentele din Egipt, dintre care 19 in confruntarile dintre sustinatorii si opozantii presedintelui Mohamed Morsi, inlaturat de la putere miercuri seara de catre armata, au anuntat presa oficiala si surse din cadrul serviciilor de securitate, potrivit AFP.

Doua persoane au murit vineri seara si alte 70 au fost ranite in apropierea pietii Tahrir din Cairo, unde se confruntau sustinatori si opozanti ai lui Morsi, a anuntat televiziunea publica.
 
Armata egipteana a anuntat ca va interveni pentru a separa protestatarii in apropierea pietei Tahrir. "Nu vom participa. Misiunea noastra este de a proteja vietile manifestantilor", a afirmat colonelul Ahmed Ali. "Armata va interveni pentru a separa" cele doua tabere, a adaugat el. In plus, agentia oficiala Mena a declarat ca 12 persoane au murit si alte 460 au fost ranite in confruntarile dintre sustinatorii si opozantii lui Morsi. Un oficial din cadrul serviciilor medicale din orasul de coasta a precizat pentru agentie ca majoritatea deceselor au fost provocate de gloante si alice.
 
Islamistii au organizat "vinerea refuzului" "loviturii de stat militare" si "statului politienesc" care a arestat numerosi lideri ai Fratilor Musulmani, confreria din care provine Morsi, el insusi detinut de catre armata. Tabara adversa a mobilizat, la randul sau, mii de manifestanti in piata Tahrir pentru a "apara revolutia din 30 iunie", o aluzie la ziua in care au avut loc importante manifestatii impotriva presedintelui demis.

6 iulie 2013 12:15
Modifică setările cookies