• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Protestele continua la Cairo. Armata egipteana avertizeaza ca suspenda Constitutia

Protestele continua la Cairo. Armata egipteana avertizeaza ca suspenda Constitutia

Constitutia Egiptului va fi suspendata, iar Parlamentul va fi dizolvat in cazul in care presedintele islamist Mohamed Morsi nu se va conforma solicitarilor cetatenilor, avertizeaza armata egipteana, citata de postul Al-Arabiya.

Sute de mii de oameni participa in acest moment la manifestatii organizate in centrul orasului Cairo si cer demisia presedintelui islamist Mohamed Morsi, scrie Mediafax.
 
Fortele opozitiei denunta atitudinea autoritarista a presedintelui Mohamed Morsi si starea economiei. Morsi este acuzat ca s-a indepartat de la obiectivele revoltei soldata cu inlaturarea lui Hosni Mubarak, concentrandu-se doar pe atingerea intereselor formatiunii islamiste Fratii Musulmani.
 
In pofida avertismentelor opozitiei si discutiilor cu presedintele SUA Barack Obama, Mohamed Morsi a respins ultimatumul de 48 de ore dat de armata pentru onorarea "revendicarilor poporului". Ultimatumul expira miercuri.
 
Opozitia egipteana a anuntat ca nu va sustine o "lovitura de stat militara", desemnandu-l pe Mohamed ElBaradei reprezentant al "tranzitiei politice".

2 iulie 2013 19:30
Modifică setările cookies