• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Adele, pe primul loc in topul celor mai bogati muzicieni britanici in varsta de pana la 30 de ani

Adele, pe primul loc in topul celor mai bogati muzicieni britanici in varsta de pana la 30 de ani

Adele este cea mai bogata cantareata britanica in varsta de pana la 30 de ani, cu o avere de 30 milioane de lire sterline (35 milioane euro), potrivit topului din 2013 alcatuit de publicatia Sunday Times, informeaza contactmusic.com.

Adele, in varsta de 24 de ani, ocupa pentru al doilea an consecutiv primul loc in acest top, cu o avere de 30 milioane de lire sterline - o crestere cu 50% a averii de 20 de milioane de lire sterline pe care o avea in 2012 -, gratie vanzarilor impresionante inregistrate de single-ul ei "Skyfall", tema muzicala a celui mai recent film din seria "James Bond", si de albumul ei "21".

Cheryl Cole se afla pe locul al doilea, cu o avere de 14 milioane de lire sterline (16,3 milioane euro), iar locul al treilea este impartit de cantaretele Leona Lewis si Katie Melua, care au fiecare o avere estimata la 12 milioane de lire sterline (14 milioane euro).
 
Florence Welch, solista grupului Florence and the Machine, se afla pe locul al cincilea, cu o avere de 9 milioane de lire sterline (10,5 milioane euro).
 
Pe locul al saselea se afla, la egalitate, Jessie J si Charlotte Church, fiecare dintre ele avand o avere de 8 milioane de lire sterline (9,3 milioane euro).
 
Primii barbati din acest top apar pe pozitia a opta. Este vorba de Marvin Humes, Aston Merrygold, J.B. Gill si Oritse Williams, cantaretii grupului JLS, care au o avere de 6 milioane de lire sterline (7,02 milioane euro) si impart acest loc cu alte trei cantarete - Nadine Coyle, Lilly Allen si Duffy - si cu cantaretul James Morrison.
 
Topul celor mai bogati muzicieni britanici, indiferent de varsta acestora, este dominat si in acest an de Paul McCartney, averea fostului membru al trupei The Beatles fiind estimata la 680 milioane de lire sterline (795 milioane euro).
 
Paul McCarney, care se afla in fruntea acestui top inca din 1989, este urmat pe pozitia a doua de compozitorul Andrew Lloyd Webber (620 milioane lire sterline/ 720 milioane euro) si pe locul al treilea de Bono, solistul trupei U2, cu o avere de 520 milioane de lire sterline (608 milioane euro).
 
Elton John (240 milioane lire sterline/ 280 milioane euro), alaturi de Victoria Beckham (200 milioane lire sterline/ 233 milioane euro, impreuna cu David Beckham) si de solistul trupei The Rolling Stones, Mick Jagger (200 milioane lire sterline/ 233 milioane euro), incheie topul 5 al celor mai bogati muzicieni britanici.

11 aprilie 2013 14:00
Modifică setările cookies