• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
100 de batrani din Capitala primesc bratari inteligente , pentru ajutor in caz de urgenta

100 de batrani din Capitala primesc bratari "inteligente", pentru ajutor in caz de urgenta

O suta de persoane varstnice din Capitala vor primi bratari si alte dispozitive cu ajutorul carora vor putea apela, din orice colt al casei, la un call center, pentru a primi asistenta In caz ca au vreun accident sau cineva le intra In locuinta prin efractie, In cadrul unui proiect-pilot.

Proiectul se desfasoara In urma unui parteneriat semnat miercuri de primarul Capitalei Sorin Oprescu si Fundatia Barilife, reprezentata de fondatorul acesteia, Moti Bari.
 
Concret, prin abondamentele denumite "Salvare Viata" ale Fundatiei Barilife, cele 100 de persoane de peste 60 de ani care vor fi incluse In proiect vor beneficia, gratuit, timp de un an, de dispozitive prin care vor putea intra In legatura de acasa, 24 de ore din 24, cu o persoana specializata dintr-un call center al fundatiei.
 
Beneficiarii vor avea instalat acasa un dispozitiv vocal si vor purta la mana o bratara cu un buton, pentru a putea vorbi cu cineva din call-center din orice colt al casei, prin simpla apasare a butonului. Cei 100 de batrani vor beneficia astfel, timp de un an de zile, de servicii ce variaza de la interventia imediata In caz de urgenta, pana la rezolvarea problemelor casnice In care persoanele varstnice nu se pot descurca.
 
Fondatorul Fundatiei Barilife a explicat ca acest concept se aplica deja cu succes In tari precum Israel, Olanda si Germania, In beneficiul persoanelor varstnice.
 
Cele 100 de abonamente de tip "Salvare Viata" au o valoare totala de 113.000 de lei.
 
Fiecare apasare a butonului reprezinta un leu, care va fi donat DGASMB de catre fundatie, sub forma de abonamente Barilife. La fiecare sfarsit de luna, fundatia va contoriza "donatiile" cetatenilor, facute prin apasari ale butonului rosu, iar In primele 15 zile ale lunii urmatoare, DGASMB va primi numarul de abonamente aferent, de care vor beneficia alte persoane varstnice.

16 mai 2013 07:54
Modifică setările cookies