• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ziua Mondiala a Monumentelor, sarbatorita joi, in Bucuresti

Ziua Mondiala a Monumentelor, sarbatorita joi, in Bucuresti

Ziua Mondiala a Monumentelor, sarbatorita anual pe 18 aprilie, va fi celebrata si in Romania, la Universitatea de Arhitectura din Bucuresti, printr-o intalnire dedicata "Patrimoniului Educatiei", la care vor participa personalitati din domeniul culturii, patrimoniului si al educatiei.

Data de 18 aprilie a fost convenita in 1983, de International Council on Monuments and Sites (ICOMOS) si UNESCO, pentru a marca Ziua Mondiala a Monumentelor si Siturilor si pentru atragerea interesului publicului pentru protejarea patrimoniului arhitectural, scrie Mediafax.
 
Anul acesta, subiectul Zilei Mondiale a Monumentelor si Siturilor este "Patrimoniul Educatiei". El va fi evocat in cursul unei manifestari care se va desfasura joi, de la ora 14.30, la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti, la invitatia rectorului acestei universitati si a ICOMOS Romania, in prezenta autoritatilor de specialitate din domeniul educatiei, invatamantului superior, culturii si patrimoniului si a conducatorilor institutiilor scolare, liceale si universitare - monumente istorice - din Bucuresti.
 
Dat fiind ca in Bucuresti exista 45 de monumente istorice in care functioneaza institutii de educatie, la aceasta manifestare vor fi invitati administratorii acestor cladiri - rectori, decani, directori de licee sau scoli generale, directori de biblioteci, impreuna cu ministrul Educatiei Nationale, ministrul delegat pentru Invatamant Superior si Cercetare si ministrul Culturii.

16 aprilie 2013 13:14
Modifică setările cookies