• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un grup de 30 de romi romani s-a instalat intr-o zona exclusivista din Londra

Un grup de 30 de romi romani s-a instalat intr-o zona exclusivista din Londra

Un grup de 30 de romi romani s-a instalat pe o strada exclusivista din Londra, tabara lor precara contrastand puternic cu imprejurimile si nemultumind populatia locala, relateaza Daily Mail, in editia electronica.

"Regina ajuta si isi protejeaza poporul", afirma Vasile, in varsta de 52 de ani, unul dintre cei aproximativ 30 de romani care dorm intr-o zona verde de pe o strada exclusivista din Londra. "Regina are grija de poporul ei - toata lumea stie acest lucru. De aceea venim din Romania, ca sa ne ajute si pe noi", adauga el.
 
Tabara amplasata ilegal cu pilote murdare si valize uzate contrasteaza puternic cu masinile luxoase expuse in apropiere si terasele ingrijite. "Vrem sa gasim de munca. Nu am venit aici pentru a comite infractiuni sau a cersi", spune Vasile. Dar tot ce fac toata ziua este sa caute prin gunoaie dupa mancare, adauga cotidianul britanic. "Speram ca cineva in Guvern va interveni si ne va oferi de munca si adapost, undeva unde sa locuim", continua el.
 
In pofida dezmintirilor sale, unii dintre acesti romani ar cersi pe strazile din West End. Ei ar avea legatura si cu bandele de hoti de buzunare, precum si cu inselarea batranilor.

"Exista un aflux de astfel de romani in fiecare an si este o sursa de frustrare totala. Guvernul trebuie sa faca mai mult", afirma Philippa Roe, lider al consiliului din Westminster City. "Cred ca suntem deosebit de vulnerabili si ca Marea Britanie este o tinta mai usor de atins decat alte tari. Exista si un fel de intimidare cu cersitul agresiv", adauga ea.

25 mai 2013 12:00
Modifică setările cookies