• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Trenurile Eurostar si Thalys au reluat circulatia

Trenurile Eurostar si Thalys au reluat circulatia

Trenurile de mare viteza (TGV) Thalys cu plecare de la Paris si destinatia Belgia, Olanda si Germania, dar si trenurile Eurostar, cu destinatia M.Britanie circulau din nou, miercuri, a anuntat societatea franceza de cai ferate, care a suspendat aceste linii marti din cauza ninsorilor, relateaza AFP.

Ninsori importante, exceptionale in aceasta perioada a anului, au perturbat in mod considerabil transporturile in nordul Europei, in special in nordul si vestul Frantei, incepand de marti.
 
Pe alte portiuni ale retelei, "Parisul este legat din nou de principalele capitale regionale, si anume Amiens, Rouen si Caen (nord-vest)", iar in regiunea pariziana "planul de transport este conform previziunilor (in medie doua din trei trenuri)", a adaugat Societatea Nationala franceza a Cailor Ferate (SNCF).
 
In noaptea de marti spre miercuri, "SNCF a asigurat gazduirea a peste 1.000 de clienti in camere de hotel, in apropierea garilor, dar si in vagoane prevazute cu cusete de dormit puse la dispozitie", se arata intr-un comunicat. "De 24 de ore, 10.000 de agenti (de infrastructura, controlori, conductori, agenti de gara) lucreaza la deszapezirea cailor si restabilirea traficului", subliniaza SNCF.
 
Ministrul de Interne Manuel Valls a anuntat miercuri dimineata doua "puncte negre" pe unele rute, precizand ca aproximativ 700 de vehicule se aflau in continuare blocate in nameti in departamentul Manche (vest) si ca situatia continua sa fie "deosebit de dificila" pe autostrada A1 in Somme.
 
In regiunea pariziana, metroul si tramvaiul circulau normal. In schimb, autobuzele nu circulau in regiunea pariziana, miercuri dimineata, din cauza poleiului. Locuitorii pareau ca au ascultat indemnurile la prudenta, fiind raportate putine blocaje rutiere.
 
Ninsorile au incetat in intreaga regiune pariziana, dar stratul de zapada putea atinge 25 de centimetri in anumite sectoare.
In centrul Parisului, langa Scoala Militara, circulau putine vehicule si nicio motocicleta, in timp ce pe Champ-de-Mars si-a facut aparitia insolita un schior. Pietonii puteau sa circule cu oarecare dificultate pe trotuare, pe jumatate deszapezite, iar deszapezirea continua cu material antiderapant.

13 martie 2013 10:25
Modifică setările cookies