• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Sute de persoane au manifestat, la Paris, impotriva unei actiuni militare in Siria

Sute de persoane au manifestat, la Paris, impotriva unei actiuni militare in Siria

Cateva sute de persoane s-au adunat joi seara la Paris, si anume pacifisti, activisti de stanga, pro-al-Assad sau kurzi, protestand fata de o eventuala actiune militara occidentala in Siria, relateaza AFP.

Aproximativ 250 de manifestanti, potrivit unei surse din cadrul politiei, s-au adunat in centrul capitalei, la indemnul Miscarii Pacii, o organizatie pacifista apropiata istoric Partidului Comunist.
 
Un grup purta ciocanul si secera Partidului Comunist francez, altul steagul kurd,iar altul pe al miscarii siite libaneze Hezbollah, singurul element comun fiind opozitia fata de o actiune militara a tarilor occidentale in Siria. Desi diversele grupuri care au manifestat au evitat cu grija orice contact, acest lucru nu a impiedicat altercatii verbale violente.
 
"Astazi, (presedintele american Barack) Obama vrea sa ne determine sa credem ca apara (persoane) nevinovate", urla alaturi de el un barbat cu ochelari furmurii. "Jos America ucigasa! Jos America finantatoare a teroristilor!", tipa el.
 
Alte reuniuni, la apelul Miscarii Pacii, au avut loc simultan in cateva alte orase franceze, ca Marsilia, Lyon si Toulouse, scrie Mediafax.

30 august 2013 07:43
Modifică setările cookies