• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
MAE avertizeaza cetatenii romani din Siria: Parasiti imediat zona

MAE avertizeaza cetatenii romani din Siria: "Parasiti imediat zona"

Ministerul roman al Afacerilor Externe a schimbat avertismenul de calatorie pentru Siria la categoria "Pericol major, parasiti imediat zona sau tara!", avand in vedere "deteriorarea majora din ultima perioada" de pe intreg teritoriul acestui stat.

"Avand in vedere ca situatia de pe intreg teritoriul Siriei a cunoscut o deteriorare majora in ultima perioada, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care se mai afla in aceasta tara sa o paraseasca cat mai curand posibil prin mijloacele de transport inca operationale", se mentioneaza in noua alerta de calatorie publicata recent de MAE pe site-ul sau, la rubrica "Sfaturi de calatorie".
 
In avertisment se mentioneaza ca "fortele inarmate ale opozitiei sunt concentrate in zone aglomerate si dens populate", iar "in actiunea de reprimare, fortele guvernamentale utilizeaza inclusiv armament greu si aviatie militara".
 
De asemenea, MAE evidentiaza ca la aceasta ora nu mai exista nicio cursa aeriana directa catre Romania, iar singurele rute de evacuare sunt cele terestre, spre statele vecine Liban, Iordania si Turcia.
 
Totodata, cetatenii romani sunt avertizati ca exista in continuare riscul ca autostrazi importante (Tartous-Latakia, Latakia-Alep, Homs-Alep si Damasc-Iordania) sa fie temporar inchise.
 
In plus, romanii care ignora avertismentele MAE si se deplaseaza in zone de risc, sunt atentionati ca o fac pe propria raspundere si vor suporta consecintele unor astfel de calatorii, avand in vedere ca, de la caz la caz, pot interveni limitari privind posibilitatile de interventie ale misiunilor diplomatice si oficiilor consulare de cariera in situatii de urgenta.
 
Cetatenii romani prezenti pe teritoriul Siriei sunt sfatuiti sa contacteze Ambasada Romaniei la Damasc (prin telefon, fax sau internet), pentru a-si inregistra prezenta si transmite propriile coordonate, precum si pe cele ale rudelor lor, astfel incat, in eventualitatea unei situatii de urgenta, sa poata beneficia, la cerere, de asistenta statului roman.
 
Si in cadrul Departamentului Consular din Centrala MAE functioneaza o linie telefonica +40.21.319.21.37 si adresa de email [email protected] la care cetatenii romani afectati de actuala situatie din Siria pot apela 24 ore din 24 pentru asistenta si informatii consulare.

29 august 2013 13:27
Modifică setările cookies