• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Se implinesc 12 ani de la atentatele de la World Trade Center

Se implinesc 12 ani de la atentatele de la World Trade Center

Casa Alba a adus marti un omagiu celor patru americani ucisi in atentatul comis la Bengazi (Libia) in urma cu un an, intr-un mesaj care subliniaza totodata asupra masurilor de securitate adoptate pentru miercuri, cu ocazia marcarii a 12 ani de la atacurile de la 11 septembrie, relateaza AFP.

Data de "11 septembrie este o zi de amintire, de 12 ani, atat pentru americani, cat si in lume", a declarat Jay Carney, un purtator de cuvant al presedintiei americane, citat intr-un comunicat.

"La apropierea acestei zile, continuam sa plangem moartea colegilor nostri si sa le onoram simtul datoriei", a subliniat purtatorul de cuvant, punctand angajamentul Statelor Unite de a-i "face sa dea socoteala in justitie pe autorii atentatului de la Benghazi".

Carney a mai spus ca presedintele Barack Obama a discutat cu echipa sa in domeniul securitatii nationale masurile adoptate pentru marcarea a 12 ani de la atentatele de la New York si Washington, revendicate de Al-Qaida, soldate cu aproximativ 3.000 de morti.
 
Atacul de la Benghazi a declansat o adevarata furtuna politica, timp de mai multe luni, intre administratia democrata si opozitia republicana din Congres, care suspecteaza Executivul ca a vrut sa treaca sub tacere caracterul "terorist" al acestui atentat, pentru a nu afecta bilantul in domeniul securitatii nationale al lui Obama, la acea vreme in plina campanie pentru realegerea ca presedinte.

11 septembrie 2013 08:31
Modifică setările cookies