• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Rosé-ul lansat de Angelina Jolie si Brad Pitt, printre cele mai bune vinuri din 2013

Rosé-ul lansat de Angelina Jolie si Brad Pitt, printre cele mai bune vinuri din 2013

Chateau Miraval Rosé, un vin lansat de actorii americani Angelina Jolie si Brad Pitt, a fost inclus pe lista celor mai bune sortimente de vinuri ale anului 2013 si s-a impus la categoria "cel mai bun rosé din lume", informeaza Contactmusic.com.

Acest sortiment, lansat in 2012, a fost inclus pe lista celor mai bune 84 de vinuri ale anului intocmita de revista Wine Spectator.
 
Atunci cand vinul preparat pe domeniul viticol Chateau Miraval al celebrilor actori americani a ajuns pe piata, in primavara acestui an, toate cele 6.000 de sticle puse in vanzare au fost vandute in mai putin de cinci ore.
 
Chateau Miraval Rosé este primul sortiment lansat pe piata in urma unui parteneriat incheiat de vedetele hollywoodiene si familia Perrin, un nume de marca in domeniul viticulturii din sudul Frantei.
 
La inceputul lunii noiembrie, Angelina Jolie si Brad Pitt au scos la vanzare in interes caritabil o parte din vinul pe care il produc la castelul lor din Franta, de pe domeniul Miraval, iar suma obtinuta - peste 10.000 de euro - a fost donata unei asociatii din Republica Democrata Congo.
 
Angelina Jolie si Brad Pitt isi adauga astfel numele pe o lunga lista de celebritati care au investit in industria vinurilor, fie pentru a-si promova propria imagine, fie din interese financiare sau din pasiune pentru viticultura.
 
Cei doi actori americani au achizitionat proprietatea Miraval in anul 2008, cu aproximativ 40 de milioane de dolari. Castelul Miraval, datand din secolul al XVII-lea, folosit ca resedinta de vara de cuplul de actori hollywoodieni, este inconjurat de un domeniu de 500 de hectare, din care aproximativ 50 de hectare sunt cultivate cu vita-de-vie.
 
Angelina Jolie si Brad Pitt au interpretat un cuplu de asasini profesionisti in "Domnul si doamna Smith/ Mr. & Mrs. Smith" in anul 2005. Atractia dintre cele doua staruri s-a transpus in scurt timp si in viata reala. Brad Pitt a divortat de Jennifer Aniston in 2005, dupa patru ani si jumatate de casnicie, pentru a fi impreuna cu Jolie.
 
Cei doi actori, botezati de presa de la Hollywood "Brangelina", sunt impreuna de opt ani si au sase copii: trei adoptati - Maddox, nascut in august 2001, in Cambodgia, Zahara, nascuta in ianuarie 2005, in Etiopia, si Pax, nascut in noiembrie 2003, in Vietnam - si trei biologici, Shiloh, nascuta in mai 2006, si gemenii Knox si Vivienne, nascuti in iulie 2008.
 
Anul trecut, in luna aprilie, celebrii actori Angelina Jolie si Brad Pitt au confirmat ca s-au logodit si ca urmeaza sa se casatoreasca, spre incantarea numerosilor fani ai celor doi artisti americani.

20 noiembrie 2013 15:30
Modifică setările cookies