• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Rochia de mireasa pe care Liz Taylor a purtat-o la prima nunta, scoasa la licitatie

Rochia de mireasa pe care Liz Taylor a purtat-o la prima nunta, scoasa la licitatie

Rochia de mireasa pe care Elizabeth Taylor a purtat-o la prima ei nunta, cu Conrad Hilton, mostenitorul celebrului lant hotelier, va fi scoasa la licitatie pe 26 iunie, la Londra, la casa Christie's, informeaza Reuters.

Rochia de mireasa purtata de Elizabeth Taylor la nunta ei din 1950 este evaluata de specialisti la 50.000 de lire sterline (75.300 de dolari). Rochia este simpla, dar eleganta si a fost creata de designerul de costume Helen Rose, celebra pentru ca a creat si rochia de mireasa a actritei Grace Kelly, la nunta acesteia cu printul de Monaco. Rochia a fost un cadou pentru Taylor din partea patronilor MGM Studios.
 
Primul sot al lui Taylor a fost mostenitorul lantului hotelier Hilton, Conrad "Nicky" Hilton. Ei s-au casatorit in 1950 si au divortat un an mai tarziu. Actrita s-a casatorit apoi cu actorul britanic Michael Wilding, in 1952, cu care a avut doi fii, Michael si Christopher. Ei au divortat in 1957. Printre fostii soti ai lui Elizabeth s-a numarat si tatal lui Carrie Fisher, Eddie, care a divortat de Debbie Reynolds pentru a se casatori cu Taylor. In 1964, actrita s-a casatorit cu Richard Burton, de care a divortat in 1974. Cei doi s-au recasatorit, la 16 luni de la divort, dar doar pentru noua luni.
 
Ultimul ei mariaj, cu muncitorul in constructii Larry Fortensky, a durat cinci ani si s-a incheiat in 1996.
 
Elizabeth Taylor si-a castigat celebritatea la 12 ani, cu rolul din filmul "Vis de glorie" (1944), si a fost recompensata cu doua premii Oscar, pentru "Butterfield 8" (1960) si "Cui ii e frica de Virginia Woolf?" (1966).
 
Elizabeth Taylor a murit in 2011, la varsta de 79 de ani. Dupa moartea sa, obiectele care i-au apartinut - haine, bijuterii, opere de arta - au atins preturi record in licitatiile unde au fost scoase la vanzare.

25 mai 2013 13:06
Modifică setările cookies